de ideale agenda voor werkende moeders
Blijmakers

Gevonden: de ideale agenda voor werkende moeders

De familie agenda op mijn telefoon bijhouden? Geen denken aan. Ik kijk al veel te vaak op mijn mobiele vriend. Mijn werkagenda en de thuisplanning houd ik ook heel bewust gescheiden. Tot voor kort hield ik voor alle gezinsafspraken braaf een ouderwetse weekkalender bij. Maar eerlijk gezegd beviel dat niet echt meer. Ik miste toch wat extra schrijfruimte. Met als gevolg dat ik allerlei losse boekjes, briefjes en lijstjes ging bijhouden.  Maar dat lijkt nu voorgoed voorbij. Ik heb hem….gevonden! De ideale agenda voor moeders. 

De ideale agenda voor werkende moeders 

In agendaland is de keuze echt reuze. Zo had ik het laatste jaar veel gehoord over de Passion Planner. Deze agenda is verkrijgbaar in allerlei soorten, kleuren en maten. Maar op één of andere manier vond ik deze agenda meer een goede combi voor het plannen van werk, dagelijkse aantekeningen en persoonlijke ontwikkelingsdoelen. Conclusie: een hele mooie agenda. Maar niet helemaal wat ik zocht. Ik wilde vooral een praktische familieplanner, maar niet in kalendervorm. Na lang zoeken en googlen stuitte ik via Bol op de agenda van Plan-Point. De omschrijving zag er goed uit en de recensies van enthousiaste gebruikers waren unaniem positief.  Ik besloot er meteen eentje te bestellen, want voor €14,95 kon mij niet zoveel gebeuren.

Hoe ziet die ideale agenda er dan uit?

Mijn Plan-Point agenda is een A5 ringband model. De agenda is erg kleurrijk; elke maand heeft een ander kleurtje. De foto’s in de agenda zijn fraai en worden functioneel gebruikt. Naast alle standaardonderwerpen die je in een agenda mag verwachten, staan er ook een heleboel checklists, praktische (huishoud)tips en trucs in. Wat dacht je van een vlekkengids, een opruimchecklijst, een vakantiepaklijst en een overzicht van seizoensgroenten en fruit?

Organiseren kan je leren

Planningfreaks en schemaliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij deze agenda. Je kan jouw schoonmaak- en klusplannen voor een heel jaar in één overzicht kwijt. Daarnaast kan je ook elke week een minischoonmaak schema invullen. En wat dacht je van een cadeau planner? Je hoeft nooit meer die originele cadeautjes die je bedacht hebt om te geven te vergeten. Over vergeten gesproken: heb jij ook zo’n moeite met het onthouden van inlogcodes van jouw favoriete webshops? Verleden tijd! Budgetplanners, gereden kilometers bijhouden, werktaken per maand. Je kan het allemaal organiseren!

Voor mij een echte blijmaker

Na een kleine maand deze agenda gebruikt te hebben kan ik zeggen dat het (bijna) de ideale agenda voor werkende moeders is. Ik vind het een echte blijmaker!

Zijn er ook nadelen? Ik heb er tot nu toe slechts eentje gevonden. Voor mij had er nog iets meer schrijfruimte in mogen staan. Jammer? Beetje. Maar dat probleem wordt door de makers heel handig verholpen…Hoe dan? Lees dan mijn vervolg blog: 5 redenen waarom ik zo ontzettend blij ben met mijn Plan-Point agenda!En ook handig: ik geef je allerlei gebruikstips voor (familie)agenda’s.

Nieuwsgierig geworden? Check dan de website van Plan-Point. Van welke agenda of kalender ben jij groot fan?

 

 

 

 

2 gedachten over “Gevonden: de ideale agenda voor werkende moeders”

  1. ik zou niet meer zonder mijn agenda kunnen op mijn iphone. Ik kan gelijk een nieuwe afspraak plannen zonder bang te zijn dat ik dubbele afspraken heb.
    Mijn keuken kalender is natuurlijk ook onmisbaar. Om de 2 dagen schrijf ik deze bij van mijn iphone, zodat ik in 1 oogopslag zie of ik vandaag een afspraak heb

    1. Wel zo handig dat je op beide plekken al jouw afspraken hebt staan. Dat is toch wel echt een nadeel van mijn methode!

Reacties zijn gesloten.