Blijmakers, Blog

Een glimlach kost niets!

#Blijmaker02: Een glimlach kost niets.

Een glimlach kost niets! Op woensdagen betrap ik mijzelf regelmatig op deze gedachte. Hoezo op woensdag? Op deze dag heb ik meestal een paar uurtjes tijd voor mijzelf. (lees: als je alle huishoudelijke activiteiten even niet mee telt šŸ˜‰

Na het ochtendritueel met onze zoon, begin ik de dag met sporten. Daarna staat er ā€˜boodschappen doenā€™ op de planning. En uiteraard mijn traditionele wekelijkse caramel cappuccino (meer daarover volgt later in een andere blog). Op mijn vrije ochtend heb ik alle tijd voor de wekelijkse boodschappen. Juist op die momenten valt het mij op dat wij mensen maar weinig contact met elkaar zoeken. Iedereen vliegt door het winkelcentrum heen om zo snel mogelijk op de volgende bestemming te zijn. Herkenbaar? Oja, ik betrap mijzelf hier vaak genoeg op. En nee, ik heb echt niet de behoefte aan een praatje of oogcontact met elke willekeurige voorbijgangerā€¦maar een glimlach kost niets, toch?

Lachen is gezond!
Op woensdagen glimlach ik me dus suf. Eerst glimlach ik ā€˜s morgens tijdens de yoga veel naar mijzelf. Ik heb namelijk ooit van een yogajuf geleerd dat glimlachen echt helpt als je jezelf in de meest onmogelijke posities manoeuvreert. Daarna glimlach ik nog even lekker door naar mijn collega boodschappers en naar mijn mede koffieleuten in de HEMA. En wat denk je? Een glimlach levert regelmatig een moment met een gouden randje op. Verrassende gesprekken met onbekenden, een lach van een zuurpruim, een big smile van een kind een buggy. Mijn dag kan dan niet meer stuk.

Bovendien is (glim)lachen ook gezond. Los van het feit dat het gezond is, word ik er enorm blij van. Glimlachen naar een ander en een lach terugkrijgen is voor mij een echte blijmaker. Na een woensdagochtend lachen kan ik de twee dagen tot aan het weekend best wel weer aan!

En jij? Glimlach jij veel naar een ander of jezelf?

Volg en deel mijn blogs
0

4 gedachten over “Een glimlach kost niets!”

  1. Helemaal waar, Nienke, lachen is het mooiste dat er is.
    Het heeft mij iig door veel moeilijke tijden geholpen.

Reacties zijn gesloten.