Blog, DIY

Schrijfboekverslaafd? 36 leuke tips om notitieboekjes te vullen

#DIY04:  36 leuke tips om notitieboekjes vullen

Mooie notitieboekjes, grappige schrijfblokjes, kekke schriftjes, kleurige opschrijfboekjes, schattige schrijfwaren…Ik ben er dol op!
In de boekhandel of winkel heeft de papierafdeling een grote magnetische uitwerking op mij. Het is natuurlijk niet zo dat ik alles koop waar maar lijntjes in staan. Maar voor bijzondere exemplaren maak ik graag een uitzondering. Mijn collectie wordt dus regelmatig aangevuld. Ook mijn favo tijdschrift Flow is wel eens leverancier van mooie schrijfboekjes. Eerlijk gezegd kan ik er geen genoeg van krijgen (hebben/kopen). En nee, ik laat ze niet werkloos in de kast liggen. Ze worden trouw gevuld. Ben jij ook verslaafd aan opschrijfboekjes? Ik deel graag 36 tips om notitieboekjes te vullen.

Rocking Good boekje, want het papier bestaat 80% uit steen.

Herinneringen boekjes

 • Denk hierbij aan een boekje waarin je leuke anekdotes of grappige uitspraken van je (klein)kind opschrijft.
 • Vakantieherinneringen, reisdagboek of vakantiedagboek.
 • Het welbekende ‘good old’ dagboek.
 • (After)Zwangerschapsdagboek.
 • Je ‘opdat-ik-niet-vergeet-schrift’. Met alle herinneringen van/over jouw jeugd, vrienden, ouders, school en familie.
 • Een boekje waarin je songteksten van jouw favoriete liedjes verzamelt. De herinneringen komen vanzelf zodra je de teksten weer leest.
 • Het kladblok voor op het nachtkastje met al jouw dromen.

Inspiratie en ‘hier word ik blij van’ boekjes

 • Mooie-zinnen-schrift: waarin je inspirerende quotes, mooie zinnen of uitspraken verzamelt.
 • Food: een boekje voor alle lekkere recepten, heerlijke wijntjes & whisky’s en namen van goede restaurants.
 • Home: een schrift voor ideeën en plaatjes van alle ruimtes in huis die je nog zou willen aanpakken, knipsels van spullen die je mooi vindt en kleuren die je aanspreken.
 • Poëzie: plek voor mooie gedichten, versjes en rijmpjes (Sint en Kerstgedichten zijn uiteraard ook toegestaan)

Lijstjes

 • Een notitieblokje waar je ‘to do’, ‘not to do’ en ‘ta da’ lijstjes opschrijft
 • Voor de boodschappen.
 • Leukste websites/webshops.
 • (en dat hoeft echt niet te gaan over rondreizen en bungeejumping)
 • Goede voornemens.
 • Leuke cadeautips voor jezelf en anderen.

Werk, opleiding & toekomstplannen

 • Boekje voor alle werk, cursus, en school notities.
 • Een boek waarin je al jouw ambities en doelen vastlegt. (inclusief plan de campagne)
 • Notitieboekje met aantekeningen over ‘wat je wilt worden als je later groot bent’.
 • Schetsblok voor mindmap & brainstorm.

Creatieve boekjes

 • Verzamelplek voor al jouw instax foto’s.
 • Blog of verhalen kladboek.
 • Schetsboek voor tekeningen, doodling, handlettering en kalligrafie.
 • Plakboek voor mooie papiertjes (theezakjes, inpakpapier, knutselpapier, geïllustreerde pagina’s uit een tijdschrift etc)
 • Opschrijfboek voor al jouw briljante ideeën en projectjes die je nog wilt gaan doen.

Praktisch

 • Een ‘groene vingersschrift’ waarin je o.a. noteert wanneer je wat ook alweer moet snoeien in de tuin, welke planten waar in huis het beste kunnen staan en hoeveel water ze nodig hebben.
 • Medisch boekje: waarin je gespreknotities met artsen, klachten, medicijnen, vragen etc. bijhoudt.
 • Wachtwoord boekje voor het onthouden van wachtwoorden waarbij discretie minder van belang is.
 • Kasboek: financieel overzicht van jouw uitgaven. (Tip: kinderen zelf hun kleedgeld of zakgeld uitgaven te laten bijhouden in een boekje)
 • Weet-wat-ik-eet schrift.

En ook nog:

 • Een boekje om al jouw angsten, verdrietige momenten en boze gedachten te noteren (dat lucht vast op)
 • Boekenboek: met de titels van boeken je gelezen hebt of echt nog wilt lezen.

Volgens mij heb je nu genoeg ideeën om notitieboekjes te vullen. Belangrijke tip: vergeet vooral niet wat je waarin geschreven hebt. Als je nu binnenkort een mooi exemplaar tegenkomt, dan lukt het je vast om een goede reden verzinnen om het wèl mee te nemen.

Ik ben heel benieuwd welke zaken jij in een opschrijfboekje noteert.

 

 

Volg en deel mijn blogs
0

4 gedachten over “Schrijfboekverslaafd? 36 leuke tips om notitieboekjes te vullen”

 1. goede tips, Nienke, heb vaak een lijstje in mijn hoofd en vergeet het daarna.
  Welke mensen ik nog wil bezoeken, naar welke winkels ik nog moet gaan en wat daar te kopen (vergeet altijd wel iets), boordschappenlijstjes laat ik altijd op tafel liggen enz. enz.
  Zal zo’n klein schriftje aanschaffen.

 2. Veel te veel! Ik had er een voor mooie dingen die mijn dochtertje zei en zegt (alleen is ie nu vol en had ik al een nieuwe moeten regelen. Wat ik niet heb gedaan waardoor alles nu door elkaar op briefjes staat die ik weer kwijt raak). Een boekje voor wanneer ze ziek was en wat ze dan ervaren had en wat de huisarts zei. Een algemeen to do-boekje. Eentje voor mijn blog. Eentje voor de hangout die ik met mede-bloggers heb. Eentje voor de kinderboekjes die ik schrijf. Eentje voor het kinderyogabordspel die ik mede heb ontwikkeld. Eentje voor blogposts om in de trein te schrijven. Je leest. Veel te veel. Inmiddels combineer ik alles in een planner én 1 boekje.

  1. Hallo Rory, dank voor jouw reactie!Wat ontzettend herkenbaar! Haha. Ik overweeg ook om naar een ‘meer in 1’ boekje te gaan. Mijn collega zweert bij de Passionplanner. Heb je daar toevallig ook ervaring mee? Groetjes, Nienke

Reacties zijn gesloten.