Dinsdag dilemma’s

Iedere vrouw kent het wel: dilemma’s. Dilemma’s over allerlei dagelijkse onderwerpen. Verstand versus gevoel. Een dilemma heeft altijd te maken met kiezen. ‘Wel of niet naar die verjaardag op dinsdagavond?’ ‘Gaan we wel of niet verhuizen?’ ‘Melk of puur’?’ ‘Heb ik die leuke gympen echt wel nodig, want het is al zo’n dure maand.’  Het gaat vaak niet eens over hele grote levensvragen, maar juist over relatief kleine dingen. Dilemma’s over zaken waarvan je eigenlijk wel weet dat je je intuïtie moet volgen, maar waar je in je hoofd toch niet altijd met jezelf eens bent. Ik heb ook wel eens van dit soort welles-nietes spelletjes met mijzelf.  Waarom zou ik mijn strubbelingen niet gewoon eens in de groep gooien? Mijn eigen voors en tegens ken ik wel. Een ander bekijkt iets vaak uit een andere invalshoek. En: emoties spelen geen rol er als je er verder van afstaat. Ik vond dilemma’s delen op dinsdag wel leuk klinken. Toen ik dat ging googlen vond ik een hele grappige website. Voortaan deel ik af en toe mijn dilemma’s op dinsdag.Geen zware onderwerpen, maar huis-tuin en keuken dilemma’s met een knipoog.

#Dilemma01: Konijn of geen konijn

#Dilemma02: Facebook of geen facebook