Feest & Fun, Making Memories & Moments

Heerlijk avondje: tijd om samen de kerstboom op te zetten

Op 5 december was het voor half  Nederland pakjesavond. Wij hadden onze buit al binnen. Toen ik aan het einde van de middag onze zoon van de BSO ophaalde en we al slalommend tussen de Sinterklazen door naar huis fietsten, was ik zo klaar met de Sinterklaastijd. Vanaf het nieuwe schooljaar werd hier al uit volle borst Sintliedjes gezongen en vond ik regelmatig iets ‘lekkers’ in mijn schoen. Hoogste tijd dus om de oude man uit te zwaaien. Om op Sinterklaasavond toch een gezellige decemberactiviteit met ons gezinnetje te hebben (en de mogelijkheid om alle Sint en Pietspullen naar zolder te verbannen) had ik bedacht om samen een kerstboom te kopen. Dat bleek een heel goed plan. Het werd een heerlijk avondje.

Echt boom of nep?

Eerlijk gezegd hadden wij altijd een mooie kunstnaaldboom in huis staan. Een overblijvertje uit de tijd dat ik in Den Haag in een appartement op de eerste verdieping woonde. Ik moet toegeven dat het mij altijd prima beviel. Opzetten en afbreken was wel een hele klus, maar dat staat in schril contrast met dagelijks naalden opzuigen. Bovendien was het echt een fraaie boom. Maar toen we dit jaar onze nieuwe woning betrokken wilden we beginnen aan een nieuwe traditie: het kopen van een echte boom. Kerst is ook een geurbeleving toch?

Idyllisch plaatje

De vraag dit jaar was dus: waar gaan we een boom kopen? Hoewel we dol zijn op tuincentra gehuld in gezellige kerstsfeer, wil ik daar geen kerstboom kopen. Mijn ideale plaatje: het is donker. We rijden op een stoffig landweggetje naar een knus verlicht boerderijtje. Ter plaatse staat er een behulpzame boer die ons wegwijs maakt tussen zijn aanbod kerstbomen. We rekenen af bij het licht van een knapperend vuurtje. Tevreden laden we de iets te grote boom in onze net wat te kleine auto en rijden richting huis. Thuis aangekomen blijkt de nieuwe aanwinst vele malen groter dan in het weiland waar we stonden.

Moeilijk kiezen en toch geslaagd!

Toen ik ging googlen bleek dat half Twente kerstbomen verkoopt. Jeetje, ik zag door de bomen het bos niet meer. Uiteindelijk zijn we gaan rijden en kwamen we onderweg een verkooppunt tegen dat wel een heel klein beetje op mijn ‘o zo gewenste plaatje’ leek. We hadden binnen 5 minuten de perfecte boom gevonden. Toen onze zoon bij thuiskomst ontdekte dat we ook een miniboom voor hem hadden gekocht, kon het grote versierfeest beginnen.

Heerlijk avondje, maar dan anders

Met op de achtergrond kerstliedjes en een knapperend haardvuurtje op onze tv hebben we samen onze twee kerstbomen opgetuigd. Ik was even vergeten hoe heerlijk de geur van een dennenboom is. Wat een heerlijke avond! Toen ik vanmorgen uit de douche stapte en ik naar beneden liep hoorde ik de kerstliedjes al in de woonkamer. Ja, ik weet het zeker: voor ons voorlopig geen kunstkerstboom meer.

Kerstboomtip

Wil jij net als wij het liefste een echte kerstboom met kluit? Maar vind je het geknoei met zand en water in de woonkamer vervelend? Dan heb ik dé oplossing: zet de pot met kluit in een afwasteil! Een brede teil past altijd. Je kan de boom zonder lekkage voorzien van een flinke plens water. Wel zo fijn als je het nog in de tuin wilt zetten of hekel hebt aan vallende naalden. Leuk stuk stof of kerstpapiertje om de pot en teil heen draperen en tada…je bent klaar.

Wanneer zet jij de kerstboom op? Is het een echte of een nepper?

4 gedachten over “Heerlijk avondje: tijd om samen de kerstboom op te zetten”

  1. Dit jaar zet ik geen kerstboom op, dus geen echte en geen neppert.
    Veel te heftig dit jaar voor mij.

    1. Lieve S, dat begrijp ik helemaal. Ik steek een extra kaarsje voor jou op in deze heftige periode. Kusje

  2. Grappig hoor: de kerstboom opzetten op pakjesavond.
    Zelf doe ik dat altijd ofwel de vrije woensdag voor de kerstvakantie ofwel de dag dat mijn kerstvakantie begint. En altijd een echte!
    Wel met kluit; na kerst de tuin in en met een beetje geluk doen we dan twee of drie jaar met dezelfde boom.

Reacties zijn gesloten.